Práce ateliérů ZAN

Sál pro jógu

Karina Farkasová

Anotace

Dům tvoří sál pro jógu v přízemí a studentský byt ve zbývajících podlažích. Na vstup z jihovýchodního nároží navazuje prosklená hala s recepcí, šatny a dvoupatrový, ze západu osvětlený sál. Na galerii se nachází otevřená pracovna cvičitele, kterou jednoramenné schodiště propojuje s recepcí. Byt se samostatným vstupem se dělí na společenský prostor v prvním patře a ložnice ve druhém. Obývací pokoj spojený s kuchyní a jídelnou se obrací na jih a na západ. Obě ložnice mají vlastní, shora osvětlené koupelny a celoprosklené stěny, jež je propojují s lodžiemi na západní straně. Fasády z pohledového betonu člení velkorysá okna stíněná pohyblivými dřevěnými lamelami.

Za obsah této stránky zodpovídá: doc. Ing. arch. Jan Jakub Tesař, Ph.D.