Exhibition of Studio Projects 2020

Annotation

We install ourselves on the entire depth of the site. Our intervention is intended to be thin, with as little visual impact as possible on v botanice street. We want to install a strong signal at the end of the plot to mark a beautiful entrance. This volum will call pedestrians from the pavement and mark the project on the level of the neighbourhood. The idea is to correlate these two types of volumes which will be at different scales. We divide our project into different volumes that will be connected by walkways. The longitudinals volums in the north take a certain distance from the road, in order to propose public areas, while taking care of the existing facades on the site. They move away from the pavement to provide green spaces or extensions.

For the content of this site is responsible: prof. Ing. arch. Vladimir Krátký