Exhibition of Studio Projects 2020

Parking house Karlovy Vary

Jakub Blažek

Annotation

Due to the problem with the growing number of cars in the city, I decided to design a parking garage instead of one arm of the highway exit (it will be moved). The main idea was to leave as much greenery as possible in this place and hide as much of the parking house as possible. The only significant parts are the side walkway and the incoming bridge from the town hall. The aim of this construction is to create a passage zone from the Cheb bridge to the town hall, to create space for recreation and leisure, or just stop, to supply an empty place of use, to create a more pleasant path for citizens and especially to relieve the city of many cars. The parking space can be used either as a parking space, or people can rent part of the floors and organize an event, for example.

For the content of this site is responsible: prof. Ing. Mgr. Akad. arch. Petr Hájek