Exhibition of Studio Projects 2020

Sport hall Boskovice

Karin Sterczová

Annotation

The urban solution is based on the current situation in the environment and a multi-purpose sports hall in Boskovice is placed on the existing land of the complex in a way to create a forecourt in front of the hall, which serves as a small square with relaxation zones in a greenery. The hall includes two roof terraces, which connect the building with the surrounding countryside by groups of ramps and stairs. In terms of construction, the building is designed as a reinforced concrete skeleton in combination with glass and wooden finishes in the interior. The façade of the hall is fully glazed with exterior shading, which is fixed by subtle ribs and prevents direct sunlight from penetrating into the hall.

For the content of this site is responsible: prof. Ing. arch. Zdeněk Fránek