Exhibition of Studio Projects 2020

Calm in the middle of the city

Bc. Fedor Yurchenko

Annotation

The subject of the study is the solution of common spaces in the Pentagon Pankrác. The project contains 2 parts. The outer part is the anteroom through the shopping center where it was solved to create a wide boulevard along with the store and a strip of green that separates and secures activities. The second is inside of the Pentagon, where people wanted more peace. A forest was designed where 66 large trees were placed in a relatively small area. Advanced water management makes it possible to establish the forest in the city center. Each park is intertwined with a walking park path, with seats to relax. The trees used in the project are verified and usable in the city, increasing diversity. The project will bring a better natural and urban environment.

For the content of this site is responsible: doc. Ing. arch. Jan Jakub Tesař, Ph.D.