ZAN projects

Research House: Open Pavilion

Elisabetta Vianello

Annotation

In my case, the KPA Research Complex consists of two main components, in which all the necessary spaces and equipment are situated. Thanks to the sufficient equipment of the lower parts, the third or above-ground part could be used rather structurally, in the form of a larger skylight, which brings daylight into the complex. Another important feature here are the opening walls, where all outward-facing semicircles open up to the point where they meet the semicircles in the opposite direction and thus merge with them. Thanks to this all the space opens up and one can partly feel like being outdoors. The research complex is located in Baba, which has an advantage of both accessibility and views of the city, as well as plenty of greenery in the area.

For the content of this site is responsible: Ing. arch. Martin Kropáč, MSAAD