ZAN projects

Meditation space

Stepan Hronek

Annotation

The cube is a beautiful body, but a cuboid with good proportions will always be more beautiful. So I decided to compose a building of three blocks, which are wrapped in an outer shell. The building has two vertical masses – towers, which are designed more to individual meditation. The lower of them is dark – light is brought here the only hole located near the ceiling. At the top of the higher tower is bright space. This tower also serves as a communication core - the central staircase is connected to the lowest space, which is intended for group meditation. A fourth space is created between the masses of the cuboids and the outer shell and it is divided into several levels.

For the content of this site is responsible: doc. Ing. arch. Akad. arch. Lukas Liesler