Exhibition of Studio Projects 2020

Living Na Hřebenkách

Adela Frnochová

Annotation

In the beginning, it was important to create houses that would naturally fit into the existing development and slowly disappear into the trees. The design therefore consists of four masses (separate apartment buildings), which with their height diversity copy the terrain and follow the heights of the surrounding buildings. The aim of the whole design was to create a comfortable place to live in close contact with nature, which is located in the center of the city. Following this idea, parking was also solved in order to minimize the number of visible cars. Families with children can enjoy the size and sunlight of the apartments and the smell of the surrounding trees.

For the content of this site is responsible: prof. Ing. arch. Irena Šestáková