ZAN projects

GALLERY IN STROMOVKA

Filip Štefánik

Annotation

The main intention of this project was to design a gallery that will fall with its mass into stromovka park. The essence of the proposal is to transport humans between works of art, so that the new interesting views will be opened at every corner with overcoming altitude levels. Immediately after entry, it is possible to see up to the end of the gallery through the individual windows in the atrium to the largest, which connects the building with the surroundings. However, a man can decide whether to look at it from a height or from an even lower perspective. There is also a connection with the sky in the form of two roof windows which light up the highest part of the gallery. The widing walls of the main premises just provide another easier open entry to the center of the park itself.

For the content of this site is responsible: Akad. arch. Michal Šrámek