ZAN projects

Underground spa interface

Stepan Lucký

Annotation

This spa, like any other, is intended to serve as a place of rest and tranquility. What makes them special, however, is their atmosphere. This atmosphere is created by a pleasant smooth wall material and soft but sufficient lighting. There is no direct lighting from above in the building, but the light is always guided through the walls. The core of the spa is the so-called Forest. The front wall of the main pool area is made up of 7 skylights, which cut through an otherwise very massive wall and make it a soothing view, reminiscent of light rays penetrating between tree trunks. The spa is inspired by the work The Suffering of Young Werther by J. W. Goethe. The atmosphere of this book is guided by the visitor of the main pool area or cozy side rooms.

For the content of this site is responsible: doc. Ing. Michaela Brožová