Práce ateliérů ZAN

Rodinný dům s ateliérem

Martina Stručovská

Anotace

Mým cílem k vytvoření ideálního domu bylo udržet soukromí rodiny a umožnit ateliéru samostatnost. Hlavní charakter domu lze nejlépe vyčíst ze strany jihozápadní, kde je dům nejvíce osvětlován. Při navrhování pro mě bylo důležité propojení domu s exteriérem. Nejvýraznější část domu se nachází v přízemí. Funkčně jsem ji rozdělila zimní zahradou, která prostor dělí do tří úseků – jídelny, kuchyně a obývacího pokoje. Zimní zahrada slouží také jako relaxační prostor. Ve druhém podlaží nalezneme noční část. Ložnice otevřená do volného prostoru nad obývacím pokojem a dětské pokoje využívají velké světlé výšky pro umístění postelí ve střešním prostoru. Ateliér je navrhnut v podobném duchu. Je otevřený na jihozápad se vstupem na terasu, která může sloužit také jako pracovní prostor.

Za obsah této stránky zodpovídá: Akad. arch. Michal Šrámek