Výstava ateliérových prací

Horse House

Marcela Pethőová

Anotace

Tento ekorezort som vytvorila pre ľudí ktorí majú radi kone. Chcela som dosiahnuť pocit stáleho spojenia s prírodou, tak aby tam bolo vždy prítomné pohodlie. Projekt je rozdelený na dve samostatné časti aby sa nemiešala verejná a súkromná časť. Takisto sú jednotlivé časti rozdelené do rôznych výškových úrovní podľa pocitu intimity. V prvej časti som sa zamerala na verejnú časť. Má to byť miesto kde sa vám zastaví čas a vy si užívate danú chvíľu, s výhľadom na západ slnka kde sa pasú kone, a tým, že je sedenie zapustené na úroveň terénu máte stáli pocit prepojenia s okolitou prírodou. Druhá časť je súkromná, rozdelená do 3 výškových úrovní, čím idete nižšie mate pocit väčšie súkromia. Taktiež osvetlenie je v každej úrovni iné avšak využíva jeden princíp a to lom a odraz svetla.

 

Za obsah této stránky zodpovídá: doc. Ing. arch. Jan Jakub Tesař, Ph.D.