Výstava ateliérových prací

Kulturní dům Veselí nad Lužnicí

Bc. Dominika Procházková

Anotace

Zadáním bylo přetvoření Kulturního domu ve Veselí nad Lužnicí na Komunitní centrum. Původní budova je navržena Karlem Pragerem, kterým byl inspirován návrh přístavby. Hliníkové lamely na přístavbě jsou zkosené stejně jako Pragerova okna na kulturním domě a celá hmota přístavby připomíná Novou scénu Národního divadla. V návrhu byl současný objekt přeorientován a hlavní vstup byl navržen ze západní strany, která je v návaznosti na lávku a na náměstí. Jeden centrální vstup a komunikační prostor byl také cílem projektu, jelikož současný objekt ho postrádá. Důležitým tématem projektu bylo zároveň vytvořit příjemné pobytové prostranství okolo objektu.

Za obsah této stránky zodpovídá: prof. Akad. arch. Vladimír Soukenka