Ze života FA

Byli jsme na VědaFestu 2021

VědaFest dříve Festival vědy je největší venkovní (v roce 2020 online) populárně naučná akce v ČR, a je společným projektem vysokých škol a akademických a volnočasových institucí již od roku 2011

Letos naživo nebo online nebo obojí?

Na venkovních stanovištích na Vítězném náměstí (Kulaťáku) nabídl návštěvníkům zábavným a hravým způsobem vědu ve všech jejích podobách. V jeden den na ukázaly vysoké školy a vědecká pracoviště to nejzajímavější ze světa přírodních, technických a společenských věd i praktické využití vědy v každodenním životě.

Tématem stanoviště Fakulty architektury ČVUT v Praze byla historická města a jejich proměna

Důkladnou analýzou historických měst můžeme odhalit nejen stopy původního osídlení, ale také průběh zaniklých ulic, cest nebo vody. Návštěvníci v něm měli příležitost seznámit se s tím, jak historici architektury dokáží číst ve starých mapách a jak odhalují záměry a plány našich předků.

Nestihli jste se za námi na stánku zastavit? Nevadí. V krátkém videu, které jsme pro VědaFest speciálně natočili, vám naši odborníci vysvětlí, jak se v minulosti vyměřovala města.

Akci pořádá Dům dětí a mládeže hl. m. Prahy, České vysoké učení technické v Praze a Vysoká škola chemicko-technologická v Praze za podpory Městské části Praha 6 a České společnosti pro biochemii a molekulární biologii, z.s.

Za obsah této stránky zodpovídá: Ing. arch. Kateřina Rottová, Ph.D.