Výstava ateliérových prací
Institut Slice of Žižkov

Anotace
Institut Slice of Žižkov jako sídlo pro asociaci cukrářů a kuchařů, který oživuje místo novou chutí doslova i obrazně. Asociace spolupracuje se 70 školami a pořádá kurzy a workshopy pro cukráře i pro veřejnost. Inspirací mi byly dezerty éclair a řezy. Dominantní prvkem je vlnitá střecha, která představuje pohyb a chuť k experimentu v kuchyni a evokuje nadýchaný krém. Budova působí z části jako sladká vitrína, průhledná, přístupná a hravá. Vnese na Žižkov nejen vůni a estetiku cukrářského umění, ale i nový prostor pro setkávání a vzdělávání. Objekt se otevírá do ulice, komunikuje s okolím a zve kolemjdoucí k nahlédnutí i ochutnání. Institut vnese do městské struktury prostor, kde se mísí gastronomie s architekturou, kde má každý detail svůj výraz – jako v dokonale připraveném dezertu.