Výstava ateliérových prací

Tabákovka

Bc. Dominik Rejthar

Anotace

Zadáním projektu bylo nalézt vhodné místo pro plavecký bazén. Takové místo by mělo být v docházkové vzdálenosti od centra a zároveň dobře napojeno na dálkové spoje, neboť bazén využijí i lidé z blízkého okolí. Nejvhodnější místo je tedy v blízkosti vlakového a autobusového nádraží. Při příjezdu do města vlakem nebo autobusem se každému návštěvníkovi naskýtá pohled na neprostupný tovární komplex vystavěný od 70. let 19 století jako tabáková fabrika, po 2. světové válce přeměněná na Teslu. Dnes je toto zprivatizované území roztříštěno na malé kousky. Celý areál nutí každého při cestě do centra nebo na nádraží obcházet jeho zdi kolem rušné Nádražní ulice. Tento projekt si k původnímu zadání doplnil navíc zlepšení prvního dojmu, a to vybudováním důstojné vstupní brány do města.

Za obsah této stránky zodpovídá: Ing. arch. Josef Mádr