Práce ateliérů ZAN

Dům pro velkoformátového malíře

Samuel Maga

Anotace

Nabídnout soukromí a zároveň velké vizuální propojení s exteriérem, oddělit soukromí a práci, vytvořit dvě části propojené, ale fungující odděleně – to byly mé cíle při vytváření projektu. Dům vznikl jako kompozice dvou do sebe zasunutých kvádrů (obytné části a ateliéru), upravených výřezy s ohledem na výhledy a světlo. Dům jako celek tvoří jednoduchou, vyváženou a dobře fungující strukturu. V přízemí jsou umístěny obytné prostory, druhé patro nabízí větší míru soukromí a dvě terasy s krásnými výhledy na okolí. Velký prostorný ateliér otevřený kvůli nejpříznivějšímu světlu na sever a do krajiny je prostorově navržen pro práci s velkými plátny. Ergonomicky umístěná galerie podél severního prosklení umožňuje nový pohled na dílo, který je pro zdárné dokončení práce nezbytný.

Za obsah této stránky zodpovídá: doc. Ing. Michaela Brožová