Výstava ateliérových prací

Lázne v Holešoviciach

Petra Biliková

Anotace

Cieľom projektu bolo vniesť do Holešovíc miesto pre relax, šport a kultúrne vyžitie. Park je systematicky rozdelený na 4 časti a v jeho srdci sa nachádza budova lázní. Človek má možnosť navštíviť rekreačnú časť s plaveckým bazénom a wellness, ale taktiež posilňovňu, či profesionálmi vedené procedúry. Budova je orientovaná na juh smerom k rieke. Svojim dynamickým tvarom tvorí dominantu parku. Betónová fasáda s priznaným debnením je obohatená o drevené hranoly na južnej fasáde, ktoré budovu prepájajú s okolitým zeleným priestranstvom. Finálnou bodkou je kaviareň, umiestnená priamo nad vodou Vltavy, vytvárajúca moderný a pri tom príjemný zážitok pre návštevníkov.

Za obsah této stránky zodpovídá: doc. Ing. arch. Jan Jakub Tesař, Ph.D.