Výstava ateliérových prací

Silo Holešovice

Bc. Pavlína Suchá

Anotace

Silo na štěrkopísek na vltavské náplavce je opuštěnou industriální připomínkou starých Holešovic. Nachází se v místě zeleného pásu kolem řeky, které se mění v rekreační park. Silo svým objemem a charakterem vyčnívá ze svého okolí, a tvoří tak orientační bod v kontextu obou břehů. Návrh využívá nezvyklé typologie, která se otevírá pro veřejnost a nabízí z výšky, nad betonovými tubusy, výhled na řeku a protilehlý Karlín. Stávající betonové tubusy jsou ponechány a otevřeny jako vstupní prostor ke schodišti. Novým prvkem je lehká dřevěná konstrukce s polykarbonátovým opláštěním a proskleným štítem. Nachází se zde malá kavárna. Nové využití sila nabízí místo k zastavení a odpočinku na holešovické náplavce, a zároveň svou jedinečnou polohou tvoří dominantu, nový "maják" při levém břehu Vltavy.

Za obsah této stránky zodpovídá: doc. Ing. arch. Jan Jakub Tesař, Ph.D.