Práce ateliérů ZAN

Společné Bydlení v Šáreckém údolí: Rezidence Razl

Lukáš Rázl

Anotace

Dům jsem se rozhodl navrhnout pro sebe a svého bratra. Máme spolu dobrý vztah a vycházíme spolu velice dobře, ale někdy to má své mouchy a právě ty formují tento dům. Co se týče dispozic domu, tak jelikož máme s bratrem stejný vkus a názor na domy, tak je prakticky vše stejné. Tedy obě patra jsou si velmi podobná. Co se týče lokace tak kopcovitý pozemek jsem si vybral proto, že mám rád zasazené domy v terénu a jejich fungování s okolní krajinou. Bonusy tohoto pozemku jsou ty, že mohu dům zapustit tak, že z horní ulice neuvidíte na dům, ale zároveň dům svojí plochou kryje zahradu pod ním a střechu tak lze využít jako parkovní plochu pro auta.

Za obsah této stránky zodpovídá: Ing. arch. Martina Buřičová