Výstava ateliérových prací

Komunitní centrum Kampa

Juraj Vronka

Anotace

Budova navazuje na stávající zeď jež ohraničuje pozemek směrem od Vltavy a Sovových mlýnů, přičemž odstraňuje ostrý roh zdi a nahrazuje ho organickým obloukem, který je pokračováním vlnité barokní stěny. Z pohledu ze strany Vltavy tedy vidíme pouze zeď s otvory. Když ale projdeme bránou, dostáváme se k budově směrem od parku, kde organický oblouk ohraničuje prostor ve svém jádru a tvoří spolu s nasunutou hlínou téměř až přírodní amfiteátr. Ve vnitřním oblouku se nachází také zakřivené sklo, které spojuje prostor venkovní s prostorem vnitřním. Při pohledu ze Smetanova nábřeží střecha pokryta bobrovkou splyne s okolními střechami. Není zde dům v zahradě, ale zeď v zahradě a tato zeď je domem.

Za obsah této stránky zodpovídá: doc. Ing. arch. Petr Suske, CSc.